Het huis is gelegen in Westende, de ideale uitvalsbasis om ook de omliggende kustgemeentes te leren kennen, zoals Nieuwpoort (op 3km), Middelkerke (op 5 km) en Oostende (op 15 km)

Westende is een deelgemeente van Middelkerke. Middelkerke is gekend als DE stripgemeente en ook de meest kindvriendelijke gemeente van de Kust.

Jaarlijks is er het stripfestival te Middelkerke. De grote tent op de Zeedijk lokt elke bezoeker, jong en oud. De stripliefhebber kan er zijn hartje ophalen. Bij het binnenkomen dwaal je langs de prachtige decors en kom je je favoriete figuren tegen. Elke dag zijn er bekende tekenaars aan het werk om hun werk te signeren.

https://www.stripfestivalmiddelkerke.be/index.php/nl/

 

 

Neem een adembenemende foto op de Selfiebank met tante Sidonia en laat je verwonderen door het fantastische zicht.

 

De warandetoren:

Met zijn lange gebogen sprieten, verwijzend naar het typische helmgras, is de Warandetoren een opvallende en ranke verschijning. Vanop de basis (7 meter) krijg je een mooi uitzicht op de Warandeduinen, een heel waardevol natuurgebied met bijzondere planten en dieren. Wie tot boven klimt (20 meter) kan, als een matroos in zijn kraaiennest, naar de horizon turen: Middelkerke en Westende, de uitgestrekte polders, heel wat Beaufortkunstwerken en uiteraard de zee…

Kunstwerken Beaufort

Uit de voorbije edities van Beaufort bleven verschillende kunstwerken staan op hun oorspronkelijke locatie of kregen een nieuwe plek. Deze werken kun je nog steeds ontdekken per fiets, te voet of met de tram.

Wie graag wandelt in een historisch kader moet zeker een bezoekje brengen aan domein Raversyde (op 5 km van onze vakantiewoning).
Het provinciedomein bestaat uit 3 onderdelen: openluchtmuseum Atlantikwall, Anno 1465 (een middeleeuws vissersdorp) en 50 hectare unieke natuurbeleving.
https://www.raversyde.be/

Anno 1465

De verdwenen vissersnederzetting Walraversijde is één van de belangrijkste archeologische sites in Vlaanderen en één van de best bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen in Europa. Het dorp kende zijn hoogtepunt in 1465. In de vier gereconstrueerde vissershuisjes maak je kennis met de bewoners van het middeleeuwse dorp. De gebouwen werden met originele middeleeuwse bakstenen heropgebouwd, die ter plaatse opgegraven werden tijdens archeologisch onderzoek van de site. Via de archeologische site kom je in een boeiend interactief archeologisch museum waar je aan de hand van de talrijke, zeer diverse en uitstekend bewaarde middeleeuwse voorwerpen meer te weten komt over het leven in het dorp én het archeologisch onderzoek.

Villa les Zéphyrs

Net naast de dienst voor Toerisme te Westende-Bad. Ontdek hoe de bourgeoisie hun vakantie aan zee doorbracht in de jaren 30. Een klein erfgoedpareltje dat ons met weemoed doet terugdenken aan de vakanties uit grootmoeders tijd.

Adventure Park

Een uitdaging voor jong en oud, voor beginners als gevorderden! Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en andere klimonderdelen. Een leuke actieve beleving in de natuur.

http://www.bowlingdekegel.be/adventurepark

Kinderboerderij De Lenspolder

Kinderen opnieuw in aanraking laten komen met het boerderijleven. Dat is de opdracht die de Kinderboerderij ‘De Lenspolder’ doorheen de 4 seizoenen tracht waar te maken. De boerderij beschikt over een erf met rondscharrelend pluimvee, konijnen, een vijver met verschillende eendensoorten en schildpadden, en een weide met enkele grotere boerderijdieren.

https://www.visit-nieuwpoort.be/ontdek/natuur/kinderboerderij-de-lenspolder

X-Treme Bowling de Kegel

* BOWLING
Een spelletje bowling voor het plezier of toch liever een wedstrijd? Het kan beiden op de moderne bowlingbanen.

* LASERSHOOTING
Ga de strijd aan in een spannende buitenaardse wereld met de interactieve doelen en vijanden in het labyrint. Voor de kleinsten zijn er aangepaste geweren zodat ook zij kunnen meegenieten van dit spel.*

* MINIGOLF
Een uitdagende minigolfbaan in Formule 1-stijl die jong en oud zal plezieren. Ontdek de Formule1, betreedt de magische wereld van “Glow in the Dark” en versla je tegenstanders!

* ESCAPE ROOM
Space Station Tiberia is een virtual reality ervaring, het spel sluit volledig aan bij een escape room ervaring maar dan in een volledig virtuele wereld.
* KARTING
Met "Formule E-Karting" biedt "De Kegel X-treme" het enige race circuit langs de Vlaamse Kust

http://www.bowlingdekegel.be/

Albert I Monument

Een oorlogsmonument te Nieuwpoort. Het bevindt zich net buiten de oude stadskern, op de rechteroever van de Ijzer, bij het sluizencomplex de Ganzepoot. Het monument werd opgetrokken ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de eerste Wereldoorlog. Het is cirkelvormig.
Ter gelegenheid van de herdenking van de Groote Oorlog werd onder het monument een nieuw bezoekerscentrum gebouwd en ingericht. In het interactieve centrum 'Westfront Nieuwpoort' is een permanente tentoonstelling over de onderwaterzetting te bezichtigen, alsook een jaarlijkse tijdelijke tentoonstelling.

Extra info: Het monument zelf is dagelijks te bezichtigen en gratis toegankelijk.

Hangtime te Oostende

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime!

Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits,...

Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Het aanbod wordt nog aangevuld met fly yoga en bungeedance.

https://www.hangtime.be/

Rederij Seastar te Nieuwpoort

Rederij Seastar biedt ééndagsreizen aan zoals havenrondvaarten te Nieuwpoort of IJzertochten in de Westhoek tussen de drie frontsteden Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper of een boottocht naar Veurne.
Individuele personen die tijdens deze periode een boottocht willen meepikken kunnen aansluiten op een bestaande vaart. Het vaarprogramma kan geraadpleegd worden op de website www.seastar.be.
Het ganse jaar door kan iedereen (mits reservatie) aansluiten op de themavaarten.
Tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt op klokvaste uren en dagen tussen Nieuwpoort en Diksmuide gevaren. Op zondag kan men genieten van een captainscruise met côte à l’os naar believen.

https://seastar.be/nl/

Aquafun Oostduinkerke

Op zo een 20 minuutjes van onze vakantiewoning, kan perfect met de fiets gedaan worden! J

In dit overdekt waterparadijs kunnen u en uw kinderen altijd terecht voor eindeloos waterplezier.
Overdekt tropisch zwembad. Sun Aqua Park, binnen- en buitenzwembad, golfslagbad, hydrotube, kinder- en plonsbad, jetstreams, bubbelbaden, burger express, black hole en glijbaan, waterglijbaan.

Plopsaqua De Panne

Plopsaqua is geheel opgebouwd rond het thema van het Studio 100-personage Wickie de Viking. Het zwemparadijs biedt voor jong en oud wat wils. Ylvi’s peuterbad voor de allerkleinsten of de Wild River onder andere voor de stoerdere binken maken van jou een echte viking. De professionele zwemmers kunnen in het 25 meter Disco bad een plons wagen. De eyecatcher is de Sky Drop, de attractie voor durvers die uitzicht geeft over het ganse Plopsapark. Het is ook het hoogste punt van de Vlaamse kust.

Plopsaland

Plopsaland De Panne: Het meest bezochte pretpark van België!
Meer dan 50 attracties en 10 themazones!
Trek zeker voldoende tijd uit om de 50 magische thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een koene ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson en leef mee op het dagelijkse ritme van de kabouters in Het Bos van Plop. De themazone Wickieland betovert kleine en grote fans van Wickie de Viking. Zijn de weersomstandigheden wat minnetjes? Dan neemt Maya de Bij je mee op een avontuurlijke reis doorheen het overdekte Mayaland, en geniet je lekker droog van de bedwelmende liveshows met alle Studio 100-artiesten!
Geniet ook het hele jaar door van tal van liveshows en betoverende evenementen!

Wellington Renbaan te Oostende

De Wellingtonrenbaan is een ander aspect van het koninklijke Oostende, de renbaan is genoemd naar de Hertog van Wellington. Gedurende de zomermaanden worden er galoprennen georganiseerd. De renbaan werd aangelegd in het jaar 1883 en kreeg in haar lange geschiedenis het bezoek van heel wat internationale gasten, vooral onder het bewind van Leopold II, die ook zelf vaak op de paardenrennen te zien was. U bemerkt een kroontje op het ronde aparte paviljoen waar de koninklijke aanwezigen de wedstrijden volgden. Elke maandag in juli en augustus is er 'Oostende Koerse' en kan je de paardenrennen live meemaken!

Veerboot Nieuwpoort

Zet je wandel- of fietstocht verder per veerboot van de ene naar de andere kant van de Havengeul en dit volledig gratis!

De veerboot 'De Nieuwe Visie' brengt je van de rechteroever van de IJzer naar de wandelpromenade te Nieuwpoort, maar de rit op zich is ook al een hele belevenis. Je kunt genieten van de zilte zeelucht en een prachtig uitzicht terwijl de boot je naar je bestemming brengt.

Avondmarkten:

https://www.alleavondmarkten.be/avondmarkten-kust/

Wekelijkse markten:

Maandagvoormiddag vanaf de paasvakantie: markt, Arthur Meynneplein, Westende
Donderdagvoormiddag: markt, Populierenlaan, Middelkerke
Zaterdagvoormiddag: boerenmarkt, Oudstrijdersplein, Middelkerke
Zondagvoormiddag (om de twee weken): Makersmarkt, Groenhagestraat, Leffinge